Maison Molenbeecke Montfort

De persoonlijke en intensieve zorg die Maison Molenbeecke sinds anderhalf jaar biedt aan mensen die lijden aan dementie, werpt zijn vruchten af. Bewoners voelen zich thuis in het woonzorgcomplex in hartje Montfort. De persoonlijke aandacht en liefdevolle zorg, zorgt voor rust en vertrouwen.

“Onze kracht is dat we de mens achter de dementie blijven zien”

Bron: Navenant APRIL 2021 / 18e JAARGANG NUMMER 1
TEKST: FRANS VAN TUEL / FOTO’S: RAOUL LIMPENS

Droom

Met de opening van Maison Molenbeecke in de zomer van 2019 kwam voor Jo en Netta Paulis een droom uit. Inmiddels kijkt het echtpaar trots terug op de voorbije anderhalf jaar en de wijze van verzorging die ze de bewoners aanbieden. “Het idee voor dit woonzorgcentrum ontstond nadat we persoonlijk meemaakten dat het in de zorg veelal ontbeerde aan persoonlijke aandacht. Dat moest naar onze mening toch anders kunnen. We spraken tientallen professionals en bezochten door het land kleinschalige woonzorgvoorzieningen. Die talrijke gesprekken en ervaringen resulteerden uiteindelijk in een zorgvoorziening die wij voor ogen hadden. Intensieve, persoonlijke en toegankelijke zorg voor een betaalbare prijs.”

Rust en vertrouwen

Vanzelfsprekend zijn familieleden van harte welkom om hun vader, moeder, opa of oma te bezoeken. Behalve in de ochtenduren, want dan staat het dagelijkse beweegmoment op het programma. De liefdevolle, persoonlijke zorg en aandacht werpt zijn vruchten af. “We zien dat bewoners na hun intrek in Maison Molenbeecke naar verloop van tijd opbloeien”, aldus Jo Paulis. Waar op tal van zorglocaties bewoners die lijden aan dementie dagelijks medicatie krijgen tegen onrust, zien we juist door onze betrokkenheid en werkwijze rust bij onze bewoners. We hoeven de bewoners geen rustgevende medicatie te geven en dat is uniek.”

“We realiseren ons heel goed dat iedere bewoner die zijn/haar intrek neemt in Maison Molenbeecke een persoonlijk levensboek meeneemt”, vertelt Sandra. “Bij ons beleven ze het laatste hoofdstuk. En vooral dat laatste hoofdstuk en nawoord, moet goed zijn. Wij zorgen dat onze bewoners de liefdevolle verzorging krijgen die ze verdienen.”

Ook interessant om te lezen:

Wil jij zelf ervaren hoe Maison Molenbeecke is en aanvoelt!

Maak direct een kennismakingsafspraak en ontdek de unieke sfeer en het warme welkom dat ons huis te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe plek om te wonen of geïnteresseerd bent in een carrière bij ons, we kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Dit kan via:
Jacqueline.moors@maisonmolenbeecke.nl
,
tel 06 – 868 05 802 of Nicole.bremmers@maisonmolenbeecke.nl,
tel 06 – 598 88 078.

Thuis is de plek waar liefde woont. Kleinschalig, veilig en huiselijk wonen. Zorg met een glimlach.