Maison Molenbeecke Montfort

Een thuis weg van huis

“Als je niet meer alleen kunt wonen, dan is dit de fijnste plek die we maar kunnen bedenken”, zegt Pascale Cox over Maison Molenbeecke in Melick. Vanaf mei 2023 verhuisde haar vader, meneer Cox, van Maasbracht naar deze moderne woonvorm voor mensen met dementie. Samen vertellen ze over hun ervaringen.

Rustige overgang

De overgang naar Maison Molenbeecke verliep soepel. Pascale vertelt: “Het is een heel grote stap om vanuit je huis naar hier te verhuizen. Maar die overgang hebben we rustig aan mogen en kunnen doen.” Meneer Cox kwam eerst koffie drinken en nam deel aan activiteiten om te wennen. Pascale vervolgt: “We voelden ons meteen welkom. Wat je nodig hebt, dat is er. Pap is in goede handen en dat is geruststellend. Ik woon in Nijmegen en kan niet zomaar langskomen, maar ik kan altijd bellen. En alles wordt digitaal bijgehouden.” En wat ook belangrijk is, merkt meneer terecht op: “Ze zijn hier aardig en behulpzaam.”

Eten is goed verzorgd

Meneer Cox is een vroege vogel. “Ik ben altijd als eerste wakker. En ’s avonds ga ik vroeg naar bed. Maar hoe laat je ook wakker bent, ze staan naast je”, vertelt hij tevreden. Meneer is een liefhebber van eten. Hij eet alles, maar heeft ook zijn voorkeuren. Zijn dochter vertelt: “Bami is niet echt zijn favoriet bijvoorbeeld, maar hij eet heel graag aardappelen, vlees en groenten. Gewoon Hollandse kost. Al het eten is goed verzorgd. Toen hij net verhuisd was, zei hij: ‘Het lijkt wel vakantie’. Want de kwaliteit en smaak van de gerechten zijn natuurlijk veel beter dan de magnetronmaaltijden die hij de laatste tijd thuis at. Dat kan ook niet anders, want het eten komt allemaal van de lokale slager en groenteboer.”

Rekening houden met wat je wil en kan

Een paar kastjes, schilderijen en foto’s heeft meneer van thuis meegenomen. Pascale vertelt: “Meer is niet nodig. Eten doet hij in het Zorgcafé en hij is vaak in de gezamenlijke woonkamer. Alleen om te slapen en tv te kijken is hij op zijn kamer.” Meneer Cox vindt het fijn dat het licht is in zijn kamer en dat hij contact heeft met de tuin. En over de tuin gesproken… “Een mevrouw van de eerste verdieping houdt van tuineren en zij mag zelf een stuk tuin bijhouden. Ze houden echt rekening met wat iemand kan en wil. Mooi vind ik dat”, klinkt het vanuit de dochter.

Kleinschaligheid is fijn

Pascale is blij met de kleinschaligheid van Maison Molenbeecke. “Toen pap na een paar dagen ziek zijn weer onder de mensen kwam, zei iedereen: ‘Ohh, Wiel, fijn dat je er weer bent.’ Je wordt hier echt gezien. Het vaste personeel is geweldig, ook voor ons als familie. En het is zo waardevol om te weten wie er voor pap zorgt.”

Elke dag een feestje

Meneer Cox krijgt veel bezoek van zijn familie. En ook zijn vrienden Fer en Joep bezoeken hem regelmatig. Dat is altijd een feest. “Sowieso wordt hier elke gelegenheid aangegrepen om er iets leuks van te maken. Bijvoorbeeld voor Vaderdag kreeg pap een mooi cadeautje en voor het EK-voetbal hebben ze speciale prikkertjes gemaakt. En op zondag is er altijd vlaai”, vertelt een enthousiaste Pascale. “Alles is goed georganiseerd”, besluit meneer Cox. En zo is het maar net.

Ook interessant om te lezen:

Wil jij zelf ervaren hoe Maison Molenbeecke is en aanvoelt!

Maak direct een kennismakingsafspraak en ontdek de unieke sfeer en het warme welkom dat ons huis te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe plek om te wonen of geïnteresseerd bent in een carrière bij ons, we kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Dit kan via:
Jacqueline.moors@maisonmolenbeecke.nl
,
tel 06 – 868 05 802 of Nicole.bremmers@maisonmolenbeecke.nl,
tel 06 – 598 88 078.

Thuis is de plek waar liefde woont. Kleinschalig, veilig en huiselijk wonen. Zorg met een glimlach.