Montfort: 0475-201014 | Melick: 0475-201035 info@maisonmolenbeecke.nl

Over ons

wie is
MAISON MOLENBEECKE?

Gedreven vanuit persoonlijke ervaringen, die we hebben gecombineerd met de kennis en kunde van professionals, bieden we op deze fijne plek in Montfort en Melick ouderenzorg met een glimlach, voor mensen met dementie en andere geheugenproblematiekEen kleinschalige woonvoorziening met 24-uurszorg in huiselijke sfeer.

Onze visie

Maison Molenbeecke biedt cliënten een kwalitatief hoogwaardig en volledig pakket van diensten aan op het gebied van wonen, welzijn en zorg. En dat doen we in een gastvrije, comfortabele en kleinschalige woonomgeving.

Elke cliënt wordt gezien als een uniek persoon die zélf richting geeft aan zijn leven, dus ook aan dat deel waarvoor hij aangeeft ondersteuning nodig te hebben. De medewerkers bieden aanvulling op datgene wat cliënten als het beste voor zichzelf beschouwen. Je mag hier je eigen ritme hebben en je eigen voorkeuren. Wij bewegen zoveel mogelijk mee.

Wij willen een oprecht en verdiend compliment aan deze ouderen geven door middel van persoonlijke aandacht, warme zorg, begrip en een veilige woonomgeving. Hierbij stimuleren wij hen zoveel mogelijk hun eigenheid en zelfstandigheid in stand te houden. Zodat alle bewoners hun pure zelf kunnen zijn.

Wie zijn wij?

Even voorstellen. Wij zijn enkele leden van de familie Paulis in Montfort en wij hebben van dichtbij mogen meemaken wat zoveel mensen meemaken: dat er voor hun dierbare, die dementerend is, niet helemaal die warme, liefdevolle zorg voor handen is die je iedereen gunt. Niet omdat verzorgenden in de grote tehuizen niet willen, maar omdat er in de zorg vaak door omstandigheden te weinig tijd is voor persoonlijke aandacht en te weinig ruimte voor de bewoner om zichzelf te mogen zijn, met zijn of haar eigen voorkeuren en eigen ritme. Doorgaans moet je je voegen naar de regels van een verzorgingshuis, slapen en opstaan op gezette tijden omdat er nu eenmaal veel mensen in zo’n tehuis wonen die allemaal verzorgd moeten worden. Terwijl een beetje meer eigenheid soms zoveel voor een mens kan betekenen.

Dat was voor ons de aanleiding om ons in te zetten voor een kleinschalig huis voor mensen met geheugenproblematiek. Een plek waar je zelf ooit ook zou willen wonen. Wij droomden van een thuis waar we met enige creativiteit met wensen en behoeften omgaan, waar het leven nog mooi is.

Team Maison Molenbeecke

Bij Maison Molenbeecke werken we samen met een gepassioneerd en deskundig team van professionals om de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden aan onze bewoners. Ons team bestaat uit diverse functies, elk met een unieke rol om een hoog niveau van zorg en welzijn te waarborgen.

Zorgmanager: Jacqueline Moors
Onze Zorgmanager coördineert en beheert alle operationele aspecten van Maison Molenbeecke. Met jarenlange ervaring in de zorgsector, zorgt Jacqueline ervoor dat onze instelling efficiënt en effectief werkt.

Teamleider(s):
Nicole Bremmers (locatie Montfort) &
Irma Parren (locatie Melick)
 
Als teamleider bieden Nicole en Irma leiderschap en begeleiding aan ons (zorg)team. Ze werken nauw samen met de Zorgmanager om ervoor te zorgen dat onze zorgdoelen worden behaald.

(Coördinerende) Verzorgenden en Verpleegkundigen: Onze toegewijde verzorgenden en verpleegkundigen bieden directe zorg aan onze bewoners. Ze zijn er om medische en persoonsgerichte zorg te verlenen en om ervoor te zorgen dat onze bewoners zich comfortabel en ondersteund voelen.

Activiteitenbegeleiders: Onze Activiteitenbegeleiders plannen en begeleiden diverse recreatieve en therapeutische activiteiten om het welzijn van onze bewoners te bevorderen. Ze creëren een stimulerende en plezierige omgeving binnen Maison Molenbeecke. Tevens is er een beweegcoach in het team aanwezig en moedigt (lichaams)beweging aan bij onze bewoners. Er wordt nauw samen gewerkt met de eerstelijnszorg om de oefeningen zo persoonlijk mogelijk aan te bieden.

Gast-vrouw/heer en kok: Onze gast-vrouw/heer zijn het vriendelijke gezicht van Maison Molenbeecke. Ze verwelkomen bezoekers, zorgen voor een warme sfeer, en bieden ondersteuning bij maaltijden. Onze kok verzorgt verse en voedzame maaltijden voor onze bewoners waarbij Maison Molenbeecke ervoor kiest om hoogwaardige producten te gebruiken.

BBL-BOL Leerlingen:  We bieden ook een leeromgeving voor toekomstige zorgprofessionals. Onze BBL- en BOL-leerlingen worden begeleid door ervaren praktijkbegeleiders.

Onderzoek

Kwaliteit van zorg

Wij stemmen de zorg zo optimaal mogelijk af op de wens van onze bewoners. Iedere bewoner kan en mag zijn of haar eigen identiteit behouden, elke wens wordt gerespecteerd. Wij doen regelmatig onderzoek naar de cliënttevredenheid, en uit recent onderzoek, april-oktober 2023, kwam naar voren dat de zorg welke wij aanbieden erg goed is beoordeeld.

Open sinds Montfort: september 2019  Melick:      november 2022

We hebben ons met hart en ziel ingezet om zo’n fijn, warm en veilig huis voor ouderen met dementie en andere geheugenproblematiek te realiseren. 

De huizen zijn dus nog splinternieuw en wordt de komende tijd nog elke dag mooier, als de beweeg- en beleeftuin groeit, het huis nog meer integreert in de omgeving en als de bewoners en verzorgenden er een thuis van maken.

Mien leefste Mofert

Maison Molenbeecke is een kleinschalige woonzorgvoorziening gelegen in Montfort. 

We maken veelal gebruik van diensten en producten uit oos leefste Mofert. Denk daarbij aan de echte Limburgse vlaai van onze plaatselijke bakker, de fysiotherapeut, de logopedist, de huisarts, enz. 

Heb je nog ideeën of aanvullingen? Die zijn van harte welkom.