Montfort: 0475-201014 | Melick: 0475-201035 info@maisonmolenbeecke.nl

Belevingsgerichte zorg

Maison Molenbeecke hecht grote waarde aan belevingsgerichte zorg

Wat betekent dit in de dagelijkse praktijk?

Het is een vorm van zorg waarmee je recht doet aan iemands persoonlijkheid en rekening houdt met zijn belevingswereld. Belevingsgerichte zorg betekent dat we de zorg afstemmen op de wereld, mogelijkheden, wensen, behoeften en gewoontes van mensen die lijden aan dementie.

En dat heeft een belangrijke reden: het verhogen van welbevinden en kwaliteit van leven van onze bewoners. 

Door belevingsgericht te werken, staat niet de ziekte centraal, maar de persoon zelf. Belangrijk hierbij is dat wij meegaan in de belevingswereld van de dementerende. Hierdoor creëer je veiligheid, geborgenheid en vertrouwen. Dit leidt tot minder angst en onrust en de zelfwaardering blijft intact. En alle beetjes gemoedsrust en geluk die we onze bewoners kunnen meegeven, daar doen wij ons best voor.

Zorg voor een glimlach

Daarnaast mag je hier 24-uurs zorg verwachten door professionele verpleegkundigen, werkzaam in een team naast verzorgende IG, helpenden en gastvrouwen. 

Ook zijn er vrijwilligers actief. Zij zijn er voor een praatje, een wandeling, een leuke themamiddag of bijvoorbeeld om samen te koken.

Zorg wordt geleverd vanuit het VPT (‘volledig pakket thuis’). 

We willen je graag verder informeren over de zorg en de kosten en wat dat voor jouw situatie (of die van een dierbaar familielid) betekent. Neem daarvoor contact op met met Nicole Bremmers 0475-201014 (Maison Montfort) of Irma Parren 0475-201035 (Maison Melick). Of mail ons op info@maisonmolenbeecke.nl

Het huis

Maison Molenbeecke is een veilige, lichte plek, omgeven door groen. Midden in de patio (in het midden van het gebouw) staan bijvoorbeeld ook bomen. Zo halen we ‘buiten’ naar binnen, voor wie niet meer zo gemakkelijk naar buiten kan. We hebben grote ramen, waardoor er altijd wat te zien is. Het raam in ons logo symboliseert dit. Met betrekking tot de persoonlijkheid van de bewoners symboliseert het raam ook een wisselwerking van ‘binnen’ naar buiten. Hiermee doelen wij op de persoonlijkheid van iedere bewoner.

Door ons goed te verdiepen in de achtergrond van iedere bewoner, proberen wij er alles aan te doen om een bewoner zijn of haar pure zelf te laten zijn ‘biej os thoes’.

In het huis is het licht, fris, gezellig en vooral heel comfortabel. In de inrichting is veel aandacht besteed aan de voorwaarden voor goede hygiëne en ergonomie.

De kamer

Elke kamer heeft een unieke deur, want elke bewoner is uniek. De ruimte van zo’n 23 m2 heeft een eigen badkamer, een bed en een kast en verder is er wat ruimte voor enkele persoonlijke meubels of spullen.

De tuin

Maison Molenbeecke biedt direct contact met het groen in de omgeving. Onze tuin is nu nog in aanleg, maar biedt straks een overgang van huis naar omgeving. Je kunt er een beetje doorheen kuieren, genieten van de stilte, van de kleuren en geuren, eventueel meewerken in de moestuin en oogsten voor je maaltijd, erin bewegen of stil zitten met je eigen gedachten.