Maison Molenbeecke Montfort

Telefoonnummer Montfort

0475-201014

Telefoonnummer Melick

0475-201035

THUIS IS DE PLEK

waar liefde woont.
Kleinschalig, veilig
en huiselijk wonen.

Zorg met een glimlach

Op zoek naar nieuw collega's

Wegens uitbreiding van onze organisatie met de locatie Maison Molenbeecke Melick zijn wij op zoek naar nieuwe collega`s.

BBL plaatsen

Tevens hebben wij BBL plaatsen binnen onze locaties. Ook zij instromers nodigen wij graag uit om met ons in gesprek te gaan betreffende een zorg-opleiding.

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek met onze zorgcoördinator en zorgmanager.

Een liefdevol thuis

waarbij belevingsgerichte zorg, gastvrijheid en geborgenheid centraal staan.

In het hart van Montfort en Melick en omringd door groen, met ruimte en persoonlijke aandacht voor elke bewoner.

Voorzieningen:
 •  Solo kamer bezit eigen zit-/slaapkamer met badkamer 
 • Echtparen kamer bezit eigen zit-/slaapkamer, badkamer en keuken
 • Gemeenschappelijke woonruimtes (woonkamers, eetkamer, keuken)
 • Een grote beweeg- en beleeftuin en nog meer!
Welkom

bij Maison Molenbeecke

Welkom bij Maison Molenbeecke, waar de zorg wordt afgestemd op de behoeften van de individuele bewoner, waar ruimte is voor ieders persoonlijkheid en waar je je eigen ritme mag hebben. In een veilige omgeving met personeel dat staat voor liefdevolle verzorging, persoonlijke aandacht en begrip, brengen de bewoners hun tijd door op hun eigen kamer met badkamer, in gezamenlijke woonruimtes en in de beweeg- en beleeftuin.

In het hart van Montfort en Melick en omringd door groen, is er ruimte en aandacht voor iedereen in dit huis. Daar waar je jezelf langzaam aan het kwijtraken bent, mag je je pure zelf zijn.

Je wereldje wordt kleiner, je trekt je steeds meer terug in jezelf. Kennis en herinneringen vervagen. De wereld om je heen dreigt ongrijpbaar te worden. Maison Molenbeecke reikt je de hand. In dit huis mag je je pure zelf zijn. Je wordt gezien en er wordt voor je gezorgd. Want jij doet ertoe.

Op deze fijne plekken bieden wij ouderenzorg met een glimlach, voor mensen met dementie en andere geheugenproblematiek. Kleinschalige woonvoorziening met 24-uurszorg in huiselijke sfeer. 

Voorzieningen: 

 • Solo kamer bezit eigen zit-/slaapkamer met badkamer
 • Echtparen kamer bezit zit-/slaapkamer, badkamer en keuken
 • Gemeenschappelijke woonruimtes (woonkamers, eetkamer, keuken)
 • Een grote beweeg- en beleeftuin (moestuin met vergeten groenten, stilteplek, vlindertuin)
 • Professionele verpleegkundigen, 24 uur per dag
 • De persoonlijkheid van de bewoner is leidend voor zijn/haar daginvulling
 • Zorg wordt geleverd vanuit VPT (‘volledig pakket thuis’)
 • Leveranciers uit het dorp

Locatie Montfort

Hendrik van Gelrestraat 3,
6065 GD Montfort

Tel.   0475-201014

Locatie Melick

Groenstraat 33
6074 EJ Melick

Tel.   0475-201035

Liefdevolle verzorging

We opereren als een groot gezin en bieden een thuis met belevingsgerichte zorg, eenvoudig en warm met aandacht voor ieders authentieke zelf en waar de bewoners zoveel mogelijk hun dagen zelf kleur kunnen geven met hun eigen voorkeuren en voorliefdes. In een veilige, besloten omgeving met personeel dat staat voor liefdevolle verzorging, persoonlijke aandacht en begrip, brengen bewoners hun tijd door op hun eigen woon-/slaapkamer met badkamer, in gezamenlijke woonruimtes, de eetkamer, keuken en in de beweeg- en beleeftuin.

De persoonlijkheid van de bewoner is leidend voor de invulling van zijn of haar dagen in dit huis. We stimuleren activiteiten en beweging en laten daarbij ieder mens in zijn waarde. Ook als je bedlegerig bent, is het een aangename omgeving. 

Maison Molenbeecke staat midden in de gemeenschap van Montfort en Melick en maakt gebruik van diensten en producten uit de directe omgeving. Denk daarbij aan de huisarts en de fysiotherapeut en die echte Limburgse vlaai van de bakker om de hoek.

Het huis

Maison Molenbeecke is een veilige, lichte plek, omgeven door groen. Midden in de patio (in het midden van het gebouw) staan bijvoorbeeld ook bomen. Zo halen we ‘buiten’ naar binnen, voor wie niet meer zo gemakkelijk naar buiten kan.

De kamer

Elke kamer heeft een unieke deur, want elke bewoner is uniek. De ruimte van de zo’n 23 m2 heeft een eigen badkamer, een bed en een kast en verder is er wat ruimte voor enkele persoonlijke meubels of spullen. 

De tuin

Maison Molenbeecke biedt direct contact met het groen in de omgeving. Onze tuin is nu nog in aanleg, maar biedt straks een overgang van huis naar omgeving. Je kunt er een beetje doorheen kuieren, genieten van de stilte, van de kleuren en geuren, eventueel meewerken in de moestuin en oogsten voor je maaltijd, erin bewegen of stil zitten met je eigen gedachten.

Werken bij

Maison Molenbeecke

Vacatures, vrijwilligers & stages
Voor meer informatie over beschikbare vacatures of wil je een betekenisvolle bijdrage leveren door je voor Maison Molenbeecke in te zetten? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Mijn (schoon)vader is begin sept. 2020 in Molenbeecke gekomen.

Eind 2019 toen Molenbeecke net haar deuren had geopend is hij een keer op eigen gelegenheid komen kijken. Hier wil ik komen als het niet meer gaat. Hij zei: dit lijkt wel een hotel!  Aan deze wens hebben we voldaan, toen er plek vrij kwam.

Hij is er nu bijna vier maanden. Hij is nu dementerend. Hij heeft een eigen kamer met badkamer en wc. Goede verzorging. Veel persoonlijke aandacht. Er zijn voldoende activiteiten waaraan hij kan meedoen. Zoals in de ochtend gym.

Daarnaast is de ligging met grote tuin en terrassen ook nog eens een prettige omgeving. We worden goed op de hoogte gehouden van zijn ontwikkelingen. Indien er iets is wordt meteen met ons gebeld en dan vindt er overleg plaats.

 Kortom hij is goede handen en daar zijn we blij voor. Hulde aan al het personeel!

Mark en Marie-José Peerbooms

Een belangrijke gebeurtenis was de verhuizing van onze moeder naar Maison Molenbeecke. Er was zorg en aandacht deze transitie geslaagd te laten verlopen om te bereiken dat zij zich vanaf het begin thuis zou voelen.

Familie en vriendinnen zijn altijd welkom bij Maison Molenbeecke. Er heerst een warme huiselijke sfeer. Deze wordt gecreëerd door persoonlijke aandacht en het organiseren van activiteiten die passen bij de behoeftes van de bewoners. Ook de mooie belevingstuin met daarin de kippen draagt bij aan het welbevinden.

Wij zijn blij dat onze moeder in Maison Molenbeecke de zorg en veiligheid krijgt geboden die wij graag voor moeder willen.

Familie Zillekens

Onze familie is zeer tevreden over de verzorging bij Maison Molenbeecke. De kleinschaligheid zorgt ervoor dat de medewerkers de cliënten goed kennen en moeilijke situaties snel de baas worden. Wij zijn blij dat moeder hier mag verblijven.

Anoniem

Aan alles merk je dat men probeert zoveel mogelijk aan de persoonlijke behoeften van de bewoners gehoor te geven. Gewoonten uit de thuissituatie mee te nemen en ook in de nieuwe woonomgeving voort te zetten. Overleg met de familie is prima in orde. Aan alle speciale gelegenheden wordt ondanks deze moeilijke tijd veel aandacht besteed.

Anoniem

Nog nooit is een negatieve gedachte in ons opgekomen rondom de opvang en verzorging van onze (schoon)vader!Wij geven een dikke pluim aan alle zorgmedewerkers binnen Maison Molenbeecke.

Familie van Wiel Janssen.

Contact

informatie

Locatie Montfort

Maison Molenbeecke
Hendrik van Gelrestraat 3
6065 GD Montfort

info@maisonmolenbeecke.nl

0475 201014
Locatie Melick

Maison Molenbeecke
Groenstraat 33
6074 EJ Melick

info@maisonmolenbeecke.nl

0475 201035
Zorgcafe

Een belangrijk onderdeel van Maison Molenbeecke is ons zorgcafe. Dit is de plek waar onze bewoners samen koken, eten en even lekker kunnen bijkletsen. Daarnaast kan deze ruimte gebruikt worden voor activiteiten, feesten en is het de ideale ruimte om samen bezoek te ontvangen.