Maison Molenbeecke Montfort

Telefoonnummer Montfort

0475-201014

Telefoonnummer Melick

0475-201035

lOcatie

Montfort

Hendrik van Gelrestraat 3, 6065 GD Montfort
0475 201 014
MAISON MOLENBEECKE
Locatie Montfort

Een Thuis vol Warme Zorg voor Ouderen met Geheugenproblematiek in Montfort

Gedreven door persoonlijke ervaringen en verrijkt met de kennis en expertise van professionals, bieden wij bij Maison Molenbeecke in Montfort ouderenzorg met een glimlach aan. Onze kleinschalige woonzorgvoorziening is speciaal ontworpen voor mensen met dementie en andere vormen van geheugenproblematiek. Met 24-uurszorg in een huiselijke sfeer streven we ernaar om onze bewoners een fijne plek te bieden.

Onze Visie

Bij Maison Molenbeecke streven wij ernaar om onze cliënten een kwalitatief hoogwaardig en volledig pakket van diensten aan te bieden op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Dit doen we in een gastvrije, comfortabele en kleinschalige woonomgeving.

Bij ons wordt elke cliënt gezien als een uniek persoon die zelf richting geeft aan zijn of haar leven, zelfs in die aspecten waarvoor zij aangeven ondersteuning nodig te hebben. Onze medewerkers vullen aan wat de cliënten zelf als het beste voor zichzelf beschouwen. Bij Maison Molenbeecke is het toegestaan om je eigen ritme te hebben en je eigen voorkeuren te volgen. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk mee te bewegen met de wensen en behoeften van onze bewoners.

Ons doel is om onze oudere bewoners oprecht en verdiend complimenten te geven door middel van persoonlijke aandacht, warme zorg, begrip en een veilige woonomgeving. We stimuleren hen om zoveel mogelijk hun eigenheid en zelfstandigheid te behouden. Op die manier kunnen alle bewoners zichzelf zijn en hun puurste zelf laten zien.

 

Wie zijn wij?

Graag stellen wij onszelf aan u voor. Wij zijn enkele leden van de familie Paulis uit Montfort, en wij hebben van dichtbij mogen ervaren wat zoveel mensen meemaken: dat er voor hun dierbaren, die te maken hebben met dementie, niet altijd die warme, liefdevolle zorg beschikbaar is die we iedereen gunnen. Dit komt niet doordat verzorgenden in grote zorginstellingen het niet willen bieden, maar vaak doordat er te weinig tijd is voor persoonlijke aandacht en te weinig ruimte voor bewoners om zichzelf te zijn met hun eigen voorkeuren en ritmes. In de meeste gevallen moet men zich voegen naar de regels van een verzorgingshuis, zoals vaste slaap- en opstaantijden, omdat er simpelweg veel mensen wonen die allemaal verzorging nodig hebben. Terwijl juist een beetje meer eigenheid zo veel kan betekenen voor een persoon.

Dit was de aanleiding voor ons om ons in te zetten voor een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met geheugenproblematiek. We droomden van een thuis waar we met creativiteit omgaan met wensen en behoeften, waar het leven nog steeds mooi kan zijn.

Geopend sinds september 2019

Met hart en ziel hebben we ons ingezet om zo’n fijn, warm en veilig huis te realiseren voor ouderen met dementie en andere vormen van geheugenproblematiek. De bouw was afgerond in augustus 2019 en sinds september zijn onze deuren geopend.

Het huis is nog splinternieuw en zal de komende tijd alleen maar mooier worden. De beweeg- en beleeftuin zal groeien, het huis zal nog meer geïntegreerd worden in de omgeving en de bewoners en verzorgenden zullen er samen een thuis van maken.