Maison Molenbeecke gaat met 2 locaties uitbreiden, in het vroege voorjaar van 2022 hopen wij de deuren van deze locaties voor u te kunnen openen.

Op donderdag 17 december is gestart met de sloop van de voormalig garage Geelen op de hoek van de apollolaan en de Groenstraat in Melick. In januari of februari zijn  de sloopwerkzaamheden afgerond. En zal gestart worden met de kleinschalige woon-zorgvoorziening.

In de woon-zorgvoorziening komen 20 appartementen voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen door dementie of andere geheugenproblematiek. Deze woningen liggen op de begane grond. Op een deel van het gebouw komt een tweede bouwlaag, hier worden zorgwoningen voor echtparen gerealiseerd.

De bouw start in het voorjaar 2021.

 

Locatie Maasbracht.

Voor deze locatie hoeft geen sloop vooraf te gaan. De woon-zorgvoorziening wordt gerealiseerd op een braakliggend perceel, ook hier zal de bouw medio voorjaar 2021 starten en volgt een jaar later de opening. De opening van beide locaties zal plaats vinden in het voorjaar en zomer 2022.

Onze missie en visie welke wij binnen Maison Molenbeecke in Montfort hoog in het vaandel stellen wordt in onze nieuwe locaties uiteraard voort gezet. Evenals de bouw en inrichting in Montfort, veel lichtinval door de grote ramen waarmee wij buiten als het ware naar binnen halen. De inrichting, afgestemd op comfort van de bewoners. Bij Maison Molenbeecke staat de bewoner centraal, alles wordt afgestemd op de beleving en het welzijn van de bewoners

Deze locaties zijn tevens voorzien van zorgappartementen voor echtparen wanneer een van beide echtlieden hulpbehoevend wordt. De zorg wordt dan geleverd middels VPT vanuit de zorglocatie.